15-17 вересня в Острозькій академії відбудеться воркшоп «Академічне місто: досвід країн Вишеградської групи» в рамках міжнародного проєкту «Town and Gown 2.0», одним з партнерів якого є Волинська бізнес-школа НаУОА.

Проєкт зосереджений на питанні спільного стратегічного розвитку міста та університету з метою впливу на економічний, соціальний та культурний розвиток Великої Волині. Це є однією із найважливіших цілей бізнес-школи.

Це питання стає ще більш актуальним з огляду на процес децентралізації в Україні. Трансляція позитивного досвіду країн партнерів-учасників Вишеградської групи дозволить ефективно вирішувати ці проблеми, організовувати комунікацію навчального закладу з місцевою владою та бізнесом.

Під час воркшопу обговоримо питання:
⁃ реалізації ідеї академічного міста шляхом розвитку міської інфраструктури для комфортного навчання студентів та функціонування університетів;
⁃ перетворення міста на інноваційний простір, у якому розробляються наукові проекти та створюються інновації творчою молоддю та науковцями;
⁃ створення нових інституцій, які втілюють взаємодію міста та університету та націлені на взаємний розвиток (технологічні парки, інноваційні центри, творчі кластери);
⁃ популяризація міста як академічного середовища з метою залучення творчих людей до навчання та проведення досліджень;
⁃ співпраця між містом та університетом для перетворення міста у безпечне середовище проживання для соціального, економічного та культурного розвитку.

Результатом зустрічі має стати синхронізована стратегія розвитку міста й регіону з університетом, яку можна вже починати створювати.

Більше дізнатися можна на сайті проєкту.